• strict warning: Only variables should be assigned by reference in /home/gemotor1/domains/gemotoriseerd-vliegen.nl/public_html/sites/all/modules/contributions/links/links.inc on line 1450.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/gemotor1/domains/gemotoriseerd-vliegen.nl/public_html/sites/all/modules/contributions/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_date::exposed_validate() should be compatible with views_handler::exposed_validate(&$form, &$form_state) in /home/gemotor1/domains/gemotoriseerd-vliegen.nl/public_html/sites/all/modules/contributions/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 157.

Luchtwaardigheidsaanwijzingen voor MLA's

We hebben het al eens eerder gemeld, maar ter herinnering: voor Nederlands geregistreerde MLA's gelden de luchtwaardigheidsaanwijzingen van de Duitse, Engelse of Tsjechische instanties die het betreffende MLA-type hebben toegelaten. Dit volgt uit de Regeling MLA's.

Voor de in Duitsland toegelaten MLA's, en dat geldt voor de meeste Nederlands geregistreerde MLA's, zijn die instanties de Deutscher Aero Club (DAec) en de Deutscher Ultraleichtflugverband (DULV). De luchtwaardigheidsaanwijzingen (in het Duits: Lufttüchtigkeitsanweisungen of LTA's) van deze organisaties zijn hier te vinden:

Aangezien deze instanties hun LTA's niet toezenden aan eigenaren van buitenlands geregistreerde MLA's, is het de verantwoordelijkheid van de Nederlandse eigenaren zelf om zich via die sites regelmatig op de hoogte te stellen van eventuele LTA's die van kracht zijn op zijn of haar type MLA. Het opvolgen van de inhoud van de LTA is verplicht, ook voor Nederlands geregistreerde MLA's.
Kijk overigens gerust eens verder op de sites van DAeC en DULV, er staat veel interessante technische informatie op waar de Nederlandse eigenaar zeker ook wijzer van wordt.
Tenslotte, en ook dat is al eerder gemeld (zie hier): bij het IVW Luchtvaartuigregister kan een AD overzicht worden opgevraagd. Om deze te ontvangen kunt u daartoe per e-mail een verzoek indienen bij info.register@ivw.nl, onder vermelding van uw registratienummer.

 

 

 

SkylanePilot shop

 

Peetair

 

 

 

Ook uw sponsorbericht hier? Neem contact met ons op.